Wonen in HoogeveenWonen in Hoogeveen
17 sep. 2021·
Leestijd:

Heerlijk wonen in Hoogeveen

Al jaren roepen wij dat het hier heerlijk wonen is! Als medewerkers van Woonaccent Makelaars Hoogeveen zijn wij waarschijnlijk licht bevooroordeeld maar de gezellige stad en alles wat de regio te bieden heeft is wat ons betreft een top combinatie. Ben je nog niet overtuigd? Wij leggen je graag uit waarom wij hier nooit meer weg gaan.

Hoogeveen; gezelligheid in een oase van rust


Wist je dat de bevolkingsdichtheid in Drenthe het laagst is van heel Nederland? In Drenthe wonen gemiddeld 187 personen per vierkante kilometer, het Nederlands gemiddelde ligt op 814 personen per vierkante kilometer. De stad Hoogeveen ligt dan ook in een groene omgeving, een oase van rust. Er zijn altijd prachtige fiets- en wandelroutes in de buurt die je door de Drentse bossen en heide leiden.

De stad in

Hoogeveen heeft een bijzonder centrum; door de grootste winkelstraat (de Hoofdstraat) slingert waterkunstwerk Cascade, dat de straat een uniek aangezicht geeft. Momenteel wordt het centrum flink onder handen genomen. De Hoofdstraat en het plein in het centrum worden opnieuw bestraat en aangekleed met veel groen om de stad extra aantrekkelijk te maken. Het grote aanbod aan winkels, horeca en markten zorgt ervoor dat het hier erg prettig winkelen is, helemaal als de herinrichting eind dit jaar afgerond is.

Kunst en cultuur

Ook op het vlak van kunst en cultuur heeft Hoogeveen veel te bieden. Zo wordt er ieder jaar een kunstroute georganiseerd. Ook de Pulledagen zijn in de wijde omtrek een begrip. Deze gezellige (rommel)markt wordt aangekleed met live muziek, eetkraampjes en allemaal activiteiten voor het hele gezin. Zin in een avondje uit? Naast het grote aanbod aan restaurants en eetcafés kun je ook in het theater of het filmhuis terecht.

Opzoek naar een huis in Hoogeveen?

Ben jij al helemaal overtuigd en wil je ook in Hoogeveen wonen? Wij helpen je graag zoeken naar een geschikte woning. Neem contact met ons op of lees meer over onze aankoopdienst.

Andere interessante nieuwsartikelen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

26 mrt. 2024 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

22 mrt. 2024 Meer lezen

Bedrag in depot bij notaris

Een bedrag in depot bij de notaris is een bedrag dat gestort wordt op de kwaliteitsrekening van de notaris. Een kwaliteitsrekening is een aparte rekening van een notaris waar geld van cliënten op staat. Maar hoe werkt zo’n bedrag in depot houden bij de notaris? En wanneer kan je hiervoor kiezen? Het wordt in deze blog allemaal uitgelegd.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Bezoekadres:
Woonaccent Makelaars Hoogeveen
B.G. van Weezelplein 7
9431 AG Westerbork

Back to top