Wonen in HoogeveenWonen in Hoogeveen
17 sep. 2021·
Leestijd:

Heerlijk wonen in Hoogeveen

Al jaren roepen wij dat het hier heerlijk wonen is! Als medewerkers van Woonaccent Makelaars Hoogeveen zijn wij waarschijnlijk licht bevooroordeeld maar de gezellige stad en alles wat de regio te bieden heeft is wat ons betreft een top combinatie. Ben je nog niet overtuigd? Wij leggen je graag uit waarom wij hier nooit meer weg gaan.

Hoogeveen; gezelligheid in een oase van rust


Wist je dat de bevolkingsdichtheid in Drenthe het laagst is van heel Nederland? In Drenthe wonen gemiddeld 187 personen per vierkante kilometer, het Nederlands gemiddelde ligt op 814 personen per vierkante kilometer. De stad Hoogeveen ligt dan ook in een groene omgeving, een oase van rust. Er zijn altijd prachtige fiets- en wandelroutes in de buurt die je door de Drentse bossen en heide leiden.

De stad in

Hoogeveen heeft een bijzonder centrum; door de grootste winkelstraat (de Hoofdstraat) slingert waterkunstwerk Cascade, dat de straat een uniek aangezicht geeft. Momenteel wordt het centrum flink onder handen genomen. De Hoofdstraat en het plein in het centrum worden opnieuw bestraat en aangekleed met veel groen om de stad extra aantrekkelijk te maken. Het grote aanbod aan winkels, horeca en markten zorgt ervoor dat het hier erg prettig winkelen is, helemaal als de herinrichting eind dit jaar afgerond is.

Kunst en cultuur

Ook op het vlak van kunst en cultuur heeft Hoogeveen veel te bieden. Zo wordt er ieder jaar een kunstroute georganiseerd. Ook de Pulledagen zijn in de wijde omtrek een begrip. Deze gezellige (rommel)markt wordt aangekleed met live muziek, eetkraampjes en allemaal activiteiten voor het hele gezin. Zin in een avondje uit? Naast het grote aanbod aan restaurants en eetcafés kun je ook in het theater of het filmhuis terecht.

Opzoek naar een huis in Hoogeveen?

Ben jij al helemaal overtuigd en wil je ook in Hoogeveen wonen? Wij helpen je graag zoeken naar een geschikte woning. Neem contact met ons op of lees meer over onze aankoopdienst.

Andere interessante nieuwsartikelen

Dé badkamertrends van 2022

Het is je vast wel opgevallen dat badkamers met de jaren meer hip en trendy worden. Waar het voorheen vooral een praktische ruimte was om te douchen, badderen of om je tanden te poetsen, wil het oog tegenwoordig ook wat. Badkamers worden geïnspireerd op luxe, hotels en wellness. Heb je deze zomer eindelijk tijd om de badkamer aan te pakken en wil je bij de inrichting hiervan ook iets meer de trends gaan volgen? Wij zetten in deze blog alle badkamertrends van 2022 voor je op een rij!

27 jul. 2022 Meer lezen

5 tips om je tuin te verduurzamen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en wordt al steeds meer een bepaalde vorm van leven en wonen. Maar, waar moet je beginnen? Gooi jij het roer gelijk drastisch om of begin je met een paar kleine stappen? In deze blog helpen we je alvast op weg. In de tuin zijn namelijk een aantal aanpassingen mogelijk om jouw tuin te verduurzamen. Wil je weten welke dit zijn? Bekijk dan deze 5 tips.

18 mei 2022 Meer lezen

Bezoekadres:
Woonaccent Makelaars Hoogeveen
B.G. van Weezelplein 7
9431 AG Westerbork

Back to top