Heb je verhuiskriebels en wil je richting het mooie Drenthe? Is Hoogeveen misschien een van de plaatsen waar jij jezelf wel ziet wonen? Dat begrijpen wij als geen ander. Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet wat Hoogeveen te bieden heeft. Hoe is het wonen in Hoogeveen en wat is hier allemaal te zien en te beleven? Zo kun je goed voorbereid knopen door gaan hakken!

Genoeg te beleven in het centrum van Hoogeveen

Buiten dat Hoogeveen jaarlijks meerdere verschillende evenementen organiseert, is er in het dagelijkse leven in de stad genoeg te beleven. Denk aan een winkelcentrum en het overige ruime winkelaanbod: onder andere een Action, Hema, H&M, Intersport, The Sting, meerdere supermarkten en meerdere horecagelegenheden voor een goede lunch of een heerlijk diner. Voor de cultuurliefhebbers zijn er het Museum de 5000 morgen, een cultuur-historisch museum en Theater de Tamboer te vinden. Ook voor de jongere generatie is er genoeg te beleven; als je van stappen houdt is er in Hoogeveen voor ieder wat wils. Pand3&40, Gossip of de Nachtwacht zijn stapgelegenheden waar je drankjes kunt drinken tot in de late uurtjes.

Voor gezinnen met kinderen (nu of in de toekomst) is Hoogeveen ook aantrekkelijk; 23 basisscholen, waarvan 19 basisonderwijs, 2 speciaal basisonderwijs en 2 voor het speciaal onderwijs. Voor het voortgezet onderwijs geldt: 4 openbare middelbare scholen, 2 christelijke middelbare scholen en 2 middelbare scholen voor het speciaal voortgezet onderwijs. Middelbareschooldiploma op zak? Dan kun je voor het MBO in Hoogeveen blijven, het Alfa-college biedt maar liefst 9 topopleidingen. Voor het HBO is er een goede verbinding naar steden als Groningen of Assen. Met het openbaar vervoer is dit prima te doen en hoeven je kinderen niet op kamers te gaan wonen, mochten ze dat niet willen.

Zoek de rust op in de prachtige groene natuur rondom Hoogeveen

Hoogeveen wordt omringt door prachtige bossen en heiden. Je kunt hier uren wandelen en fietsen. Strijk hier neer voor een lekkere picknick of sportieve activiteiten, het is maar net waar je van houdt! Mooie voorbeelden zijn Nijstad en Plan Schoonhoven, unieke recreatiegebieden met ligstrand en horecagelegenheden.

Naast het feit dat Hoogeveen omringt is door de natuur, is Hoogeveen zelf ook een groene stad. In 2021 zijn er ruim 50.000 nieuwe bomen en bollen gepland. Dat is bijna evenveel als het aantal inwoners dat Hoogeveen heeft. Het is dus een lekkere groene stad. Ook heeft Hoogeveen nog een paar mooie parken. Zoek de rust op in het Burgemeester Tjalmapark of in Park Dwingeland.

Wonen in Hoogeveen Nijstad WA Hoogeveen

Centrale ligging

Een dagje weg, of op naar je werk? De A28 ligt naast de deur, deze snelweg loopt van Utrecht naar Groningen. Ook de A37 loopt via Hoogeveen, welke leidt naar Emmen en Meppen. Ook heeft Hoogeveen een treinstation, met de volgende treinseries: De sprinter van Zwolle – Meppel – Hoogeveen – Assen naar Groningen en de Intercity van Groningen – Assen – Hoogeveen – Zwolle – Lelystad Centrum – Almere Centrum naar Amsterdam Centraal. Hoogeveen heeft dus een goede locatie om naar alle bovenstaande plekken te reizen!

's Werelds eerste waterstofwijk in Hoogeveen?

Een woonwijk waar in de toekomst alleen nog maar groene waterstof door de gasleidingen stroomt? Hier wordt binnenkort een pilot voor opgestart in Hoogeveen! Deze moet aantonen dat H² een veilig, comfortabel en betaalbaar alternatief is voor aardgas. Wij zijn voor een groene en veilige toekomst, dus wij zijn heel benieuwd!

Hebben wij jou overtuigd dat Hoogeveen toch wel een hele leuke stad is om in te wonen? Neem dan eens een kijkje in ons huidige woningaanbod of schrijf je in voor onze zoekopdracht!

Waterstofwijk WA Hoogeveen

Onze diensten in Hoogeveen

Verkopen

Wil jij iemand anders blij maken met jouw huis? De makelaars van Woonaccent Makelaars Hoogeveen helpen je graag met de verkoop van jouw woning. Wij zijn thuis in de regio en hebben optimale aandacht voor jouw verhaal.

Aankopen

Als aankoopmakelaar is het ons doel dat jij je droomhuis vindt én kunt kopen. In deze krappe markt moet je verder kijken dan je neus lang is. Onze aankoopmakelaar staat je graag bij met raad en daad.

Taxaties

Het is bij de koop of verkoop van een huis belangrijk om te weten wat je woning waard is. Voor het afsluiten van een hypotheek, voor de polis van de verzekering en voor de Belastingdienst. Bij ons kun je terecht voor een deskundige taxatie.

Bezoekadres:
Woonaccent Makelaars Hoogeveen
B.G. van Weezelplein 7
9431 AG Westerbork

Back to top