Hoe vind je de beste makelaar?Hoe vind je de beste makelaar?
21 dec. 2023·
Leestijd:

Ben je op zoek naar een nieuwe woning of appartement óf wil je jouw huidige woning graag verkopen? Vaak is één van de eerste stappen om de juiste makelaar te vinden. Maar hoe vind je nou de beste makelaar voor jou? In deze blog geven we je wat tips.

Waar let je op bij het kiezen van een makelaar?

Of je nu een woning wilt kopen of verkopen, het is altijd fijn om met een makelaar te werken waar jij je goed bij voelt. Ook vertrouwen is erg belangrijk. Bij de verkoop van je woning geef je jouw huissleutel namelijk aan de makelaar.

Do’s en dont’s bij het kiezen van een makelaar

Do’s

  1. Kies op basis van een goede en persoonlijke klik. Het kopen of verkopen van je huis is niet zomaar iets. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een makelaar waar je vanaf het begin een goede klik mee hebt. Een prettige samenwerking werkt het beste op basis van wederzijds vertrouwen
  2. Nodig meerdere makelaars uit. Iedereen is anders, dat is met makelaars ook zo. Zo schat bijvoorbeeld iedere makelaar de verkoopwaarde van jouw woning anders in en hanteert iedereen een ander aan- en/of verkoop tarief. Zo kan het vergelijken hiervan jou een hele hoop geld besparen! Door meerdere makelaars te hebben gesproken, kan je een goed overwogen keuze maken.
  3. Kijk naar beoordelingen via funda of Google. Tegenwoordig kan je op verschillende platformen meerdere beoordelingen lezen. Deze beoordelingen kunnen jou veel informatie geven en je veel tijd, moeite en research besparen.

Dont’s

  1. Ga niet alleen op tarieven af. Natuurlijk is het fijn om bij de verkoop of aankoop van jouw woning zo voordelig mogelijk uit te zijn. Het is dan ook aantrekkelijk om te kiezen voor de goedkoopste makelaar. Echter, is dit niet altijd de beste keuze. De kwaliteit van makelaars is verschillend. Het is daarom handig om te onderzoeken of je voor de laagste prijs wel een kwalitatieve makelaar krijgt.
  2. Kies niet persé de makelaar om de hoek. Heb je meerdere makelaarskantoren in de buurt vergeleken en komt deze er het beste uit? Dan is dat natuurlijk superfijn, maar laat dit niet de bepalende factor zijn. Soms is de makelaar van een paar kilometer verderop veel geschikter en past deze beter bij jou.
  3. Laat je vooraf goed informeren. Er zijn verschillende manieren waarop een makelaar zijn tarieven hanteert. Een makelaar kan werken met een courtage of met een vast tarief. Bij een courtage betaal je de makelaar een percentage van de verkoopprijs, je weet van tevoren dus niet wat je moet betalen. Bij een vast tarief weet je precies wat je moet betalen. Laat je hierover dus goed informeren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Andere interessante nieuwsartikelen

Bouwkundige keuring bij het aankopen van een nieuw huis

De eerste bezichtiging is geweest, dit is echt jouw droomhuis! Vol goede moed ga je naar de tweede bezichtiging. Dan zie je ineens een vochtplek op de muur zitten en die schimmel op het kozijn zat er de eerste keer ook nog niet, toch? Tijdens de bezichtigingen kan het zijn dat je door een roze bril kijkt en hierdoor niet alle gebreken ziet. Hier kan een bouwkundige keuring je voor behoeden.

18 apr. 2024 Meer lezen

Bezoekadres:
Woonaccent Makelaars Hoogeveen
B.G. van Weezelplein 7
9431 AG Westerbork

Back to top