Mijn favorieten

Taxatie Hoogeveen


 

Een taxatie van je huis in Hoogeveen en omstreken


Wat is een taxatie?

Bij een taxatie analyseert de taxateur de woning om vervolgens de waarde van die woning te bepalen. De waarde van je woning hangt van een aantal factoren:

- Grootte en omgeving huis;
- Ligging;
- Onderhoudsstaat;
- Actuele marktsituatie;
- Data over verkochte huizen in de omgeving.

Alles wat invloed uitoefent op de waarde van je huis wordt geanalyseerd en beschreven in een zogenoemd taxatierapport.Waarom je woning laten taxeren? 

Er zijn diverse redenen voor een taxatie. Misschien heb je een huis gekocht? Of ga je verbouwen? Bij de aanvraag of het oversluiten van een hypotheek vraagt de bank om een (gevalideerd) taxatierapport. Woonaccent Makelaars Hoogeveen zorgt altijd voor een professionele taxatie. Heb je een huis gezien buiten Hoogeveen? Geen probleem! Wij taxeren ook huizen in de Drentse dorpen. 

Mogelijk wil je de waarde van je woning weten omdat je wil verkopen? Of heb je een huis op het oog en wil je weten welk bod je moet uitbrengen? In dat geval geven wij je een GRATIS waardebepaling, net zo voordelig! 

Wil jij je huis laten taxeren? Klik op de button hieronder in of stel meteen jouw vraag en bel naar 0528 749 000.huis taxeren hoogeveen

 

Woonaccent Makelaars Hoogeveen taxeren je woning in drie gemakkelijke stappen
huis taxeren hoogeveenVeelgestelde vragen 

Wanneer kan ik een taxatie aanvragen? 
Wanneer je de financiering aanvraagt voor je nieuwe woning is er een gevalideerd taxatierapport nodig. Zowel de Nationale Hypotheekgarantie als de meeste geldverstrekkers verlangen een gevalideerd taxatierapport. Naast het aanvragen van een hypotheek, kan een gevalideerde taxatie ook nuttig zijn bij het aankopen van een huis voor het bepalen van de onderhandeling en financiering. Daarnaast wordt een taxatie vaak gebruikt om de waarde te bepalen voor verkoop of om de boedelverdeling vast te stelen bij een scheiding of overlijden. 
 


Wat houdt een gevalideerd taxatierapport precies in?
Het taxatierapport dient gevalideerd te zijn. Dat betekent dat jouw woning is getaxeerd door een makelaar/taxateur die is aangesloten bij een onafhankelijk validatie-instituut (bijv. het NWWI). Dit instituut controleert of de taxatie op een eerlijke manier is uitgevoerd, zodat er zekerheid is dat de waarde van woningen allemaal op dezelfde manier worden bepaald. Hiermee wordt bijvoorbeeld fraude voorkomen. 


Moet de taxatie altijd uitgevoerd worden door een lokale taxateur? 
Geldverstrekkers eisen een makelaar/taxateur die bekend is met de omgeving. Een eis is dat de makelaar/taxateur binnen een straal van 20 kilometers van zijn vestiging taxeert. Hierbuiten is het taxatierapport ongeldig.
 
  

Taxatie nodig?

Maak nu een afspraak voor een taxatie via onderstaand formulier. Of bel ons direct op 0528-749000.

Bel mij

Vestiging
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring